SKOLE +

Verdifullt tilleggsprogram

Det er lite som utvider den intellektuelle horisonten mer enn å bruke alle sanser i møte med ny kunnskap eller viktige verdier og tema. Elevene ved Sauherad friskole får del i et aktivt tilleggsprogram som åpner muligheten for å få nærkontakt med både historie, som verdi- og etikksyn, livsstil og bærekraft.

Verdiskapende aktiviteter & tilbud

null

OMSORG I PRAKSIS

I samarbeid med ADRA, verdens femte største hjelpeorganisasjon, arrangerer skolen hvert år en tredagers innsamlingsaksjon hvor alle trinn deltar. I forkant av aksjonen får vi besøk av prosjektarbeidere fra ADRA som forteller om prosjektet og hva pengene konkret vil gå til.

Hjelpeaksjonen handler også om å vekke en global bevisthet og ansvarsfølelse hos elevene. Som borgere i den privilgerte delen av verden, har vi et ansvar for å bry oss om de som ikke ikke er like heldige stilt som oss selv.

null

LEIRSKOLE PÅ LANGEDRAG

Langedrag Naturpark handler om konservering av det ville Norge, og viktigheten av å bli bedre kjent med faunaen som elevene én dag skal bli forvaltere av. 

 

Å ha nærkontakt med ulv, elg, bjørn og gaupe er naturopplevelser som blir med alle elevene videre i livet. Leirskolen er for 7. klasse.

null

BASECAMP 8

Friluftsliv er en verdi som henger høyt ved Sauar friskole. Basecamp er en leir for ungdomsskolen som dreier seg rundt skileik og vinterfriluftsliv.

Med varierende program er dette en forrykende uke med fokus på aktivitet og glede, valg og ANT; et veldig populært innslag for elevene i 8. klasse.

null

ABSOLUTT 9-ENDE

Sauar friskole har en kristen formålsparagraf, og Absolutt 9’ende er en leirskole med kristent fortegn.

Her er det mye ute- og inneaktivitet, utforsking av spennende, verdibaserte tema, og ikke minst en veldig sosial setting!

null

100% VEGETARISK

På Sauar friskole er vi stolte av vår vegetariske profil som har sin rot i verdiene helse, miljø og bærekraft.

 

Skolen ønsker å være en aktiv pådriver til både en sunnere livsstil og et mer bevisst forhold til miljøpåvirkningen maten vår har. Derfor er Mat og helse-faget 100% vegetarisk i likhet med alle arrangementer i skolens regi.

null

Den Naturlige skolesekken

Skolens mål er å ha en helhetlig tilnærming til mennesker og naturen. Derfor deltar vi i Den naturlige skolesekken. Vi dyrker en del av maten selv og på den måten følger elevene planter fra frø til matbord.

Elevene lærer også om samarbeidspartnere sånn som marker i komposthaugene og bier. Et søt resultat er å kunne selge skolens egen honning!